Wasprogramma’s

Onze wasprogramma's

Bij Wasstraat de Wasbeer bieden wij verschillende wasprogramma’s aan. Bij al onze wasprogramma’s wordt de auto eerst handmatig voorgewassen voordat deze de wasstraat ingaat. Vervolgens worden bij elk wasprogramma de velgen gewassen voordat de auto de wasstraat ingaat. Vanaf dat moment wordt de auto gewassen, afhankelijk van het gekozen wasprogramma.

Bij wasprogramma 1, ook bekend als het Super Shinetecs-programma, wordt de auto voorzien van schuimpolish die met een verzorgende formule zorgt voor een diepe en langdurige glans. Shinetecs biedt een versterkte beschermlaag bij elke wasbeurt.

Bij programma’s 1 en 2 wordt de bodem van de auto gewassen. Bij programma’s 2 en 3 wordt de gewassen auto ook voorzien van een beschermende waxlaag.

Onze wasprogramma's

Bij Wasstraat de Wasbeer bieden wij verschillende wasprogramma’s aan. Bij al onze wasprogramma’s wordt de auto eerst handmatig voorgewassen voordat de auto de wasstraat in gaat. Vervolgens worden de velgen bij ieder wasprogramma gewassen, hierna gaat de auto door de wasstraat. Vanaf dat moment wordt de auto gewassen afhankelijk van het gekozen wasprogramma. 

Bij wasprogramma 1, ook wel bekend als het Super Shinetecs programma, wordt de auto voorzien van schuimpolish die met een verzorgende formule voor een diepe en langdurige glans zorgt. Shinetecs biedt een versterkte beschermlaag aan bij elke wasbeurt.

Bij programma 1 en 2 wordt de bodem van de auto gewassen. Bij de programma’s 2 en 3 wordt de gewassen auto ook van een beschermende wax laag voorzien.

Hoe werkt het?

De wasstraat van de Wasbeer is een kettingstraat, wat betekent dat je auto automatisch door de wasstraat wordt getrokken met behulp van een ketting.

In onze wasstraat worden alle auto’s zorgvuldig met hogedruk voorgewassen. De auto wordt volledig in de voorwas gezet, waarbij extra aandacht wordt besteed aan de velgen en de schaduwplekken van de auto, zodat deze goed en volledig schoon wordt. Vervolgens wordt de auto nog afgespoeld om een perfect schoon en krasvrij resultaat te garanderen. Na het voorwassen assisteert een van onze medewerkers je bij het inrijden van de wasstraat.

Eenmaal in de wasstraat wordt de auto nogmaals met hogedruk gewassen en afgespoeld. Daarna worden de velgen en dorpels grondig geborsteld, gevolgd door een volledige borstel- en spoelbeurt voor de rest van de auto.

De nabehandeling verschilt per programma. Bij het basisprogramma wordt alleen drooghulp gebruikt voordat de auto droog wordt geblazen en afgezeemd. Bij de duurdere programma’s krijgt de auto ook een waxbehandeling. Het is ook mogelijk om een polish te gebruiken die wordt ingepoetst op de lak, zodat deze weer in nieuwstaat wordt gebracht (programma 1). Deze behandeling heeft een langduriger effect dan een gewone waxbehandeling; de lak is beter beschermd tegen weersinvloeden en UV-straling.

Voor de watertoevoer gebruiken wij water uit onze eigen bron, dat wordt behandeld met een regeneratiesysteem om het vrij te maken van onder andere kalk en ijzer. Samen met het gebruik van biologisch afbreekbare shampoo zorgen we ervoor dat we uiterst milieuvriendelijk wassen.

Milieuvriendelijkheid

Onze wasstraat verbruikt ongeveer 480 liter water per auto. Hierdoor zijn we er zeker van dat al het vuil van de auto wordt weggespoeld. Omdat we geen fans zijn van waterverspilling, hebben we in onze wasstraat geïnvesteerd in een geavanceerd systeem met bezinkputten en een kiesfilter. Hierdoor wordt maar liefst 90% van het water hergebruikt.

Voor de verse watertoevoer gebruiken wij water uit onze eigen bron, dat we behandelen met een regeneratiesysteem om het te ontdoen van onder andere kalk en ijzer. In combinatie met het gebruik van biologisch afbreekbare shampoo, zorgen we ervoor dat we uiterst milieuvriendelijk wassen.